Laat je kop online zien

Ondanks het feit dat het scepticisme rond e-commerce stilaan lijkt te verdwijnen, berust het hele online gebeuren nog steeds voornamelijk op vertrouwen. Zakendoen is en zal altijd iets zijn van, voor en door mensen. Bezit je over een groot, ervaren supportteam? Kom er dan mee naar buiten, speel het uit! Openheid creëert vertrouwen.

Kom van achter dat logo uit!

HidingDe ommezwaai van een producent gecentreerde markt naar een markt waarin de consument de touwtjes in handen heeft, heeft er onder meer voor gezorgd dat het steeds belangrijker wordt om klanten op een persoonlijke manier te behandelen. De autoriteit van personen in je bedrijf wordt belangrijker dan merkautoriteit. Ik zie de twee synergetisch samengaan. Je merkidentiteit wordt gedragen door de personen in een bedrijf. Die personen kunnen zich niet langer wegsteken achter een fancy logo.

Werknemers geven een merk armen en mond

Succesvolle bedrijven dezer dagen zijn diegene die durven beloftes maken én deze ook waarmaken. Een consument switcht immers even makkelijk van onderbroek als van merk. De website van Coolblue staat bijvoorbeeld vol met foto’s van werknemers. Deze fluo blauw geklede medewerkers maken reuzegrote beloftes welke voor vele ondernemers beangstigender zijn dan hun huwelijksbeloften.

Coolblue werknemersCoolblue pakt uit met grote beloftes en hun ervaren werknemers

In een fysieke winkel kom je ook echte mensen tegen

Net zoals Coolblue komen meer en meer online bedrijven met hun werknemers naar buiten. Als je een fysieke winkel binnenstapt, praat je tenslotte met echte mensen in plaats van robots. Op een webshop kan je dit gevoel van persoonlijkheid door het simpelweg tonen van medewerkers op je website. Maak een pagina op je website waarin je je bedrijf en werknemers kort voorstelt met eventueel een speelse toets. Of gooi af en toe eens een foto op Facebook of Twitter van hoe het er in het bedrijf aan toe gaat.

Gun je klanten een blik achter de schermen. Wat heb je te verbergen? Ik hoor al veel mensen luidop denken: “En wat dan met onze privacy?” Wel, jet moet natuurlijk niet alles blootgeven. Iedereen heeft recht op zijn/haar privacy. Maar van het vermelden van voornaam, korte functieomschrijving en eventueel hobby’s/interesses zal niemand doodgaan. Eventueel rond je dit af met een link naar je sociale mediaprofielen (voor diegenen die bekommert zijn om hun personal branding). Ik heb het dan over Twitter en LinkedIn, Facebook is volgens mij eerder privé.

Ontmoet ons team

Probeer de kloof tussen online en offline winkelen zo veel mogelijk te verkleinen. “49% van de Belgen koopt niet online door het gebrek aan aanbeveling en expertise van een verkoper” (Google, Vertical Deep Dive Finance, Belgium; 2012). Het aanmaken van een “Wie zijn wij” pagina kan de wantrouw al voor een stuk verhelpen. Ook bij dmLights hebben we onlangs een pagina gemaakt waarop we met grote fierheid ons team voorstellen.

dmLights teamOntmoet het dmLights team

 Enkele andere succesvolle bedrijven die ons hierin voorgingen vind je hieronder.

Travelbird over onsTravelbird doet het op een vakantie-achtige manier, in lijn met hun product
Nest.co.uk meet the teamNest.co.uk geeft de favoriete product(en) van hun medewerkers als leuke toets
Moooi peopleBij Moooi.com veranderen de leuke cartoons ‘on mouseover’ in echte foto’s

Zappos kennende presenteert hun bedrijf als één groot feest

B&G de Mooij medewerkersBij B&G de Mooij staat persoonlijke aandacht centraal. “Mensen die voor mensen werken!”

Nederland staat verder dan ons

Door hun nek uit te steken is de grote oranje Coolblue bal wel aan het rollen gegaan. En hij lijkt nog niet direct tot stilstand te komen… Coolblue heeft op basis de expertise en service van haar werknemers een haast onverwoestbare merkautoriteit opgebouwd. We moeten eerlijkheidshalve wel toegeven dat Nederland in dit soort zaken al veel verder staat dan ons. Nederlanders zijn dan ook van nature veel socialer en opener. Doch, geen excuus voor ons Vlamingen!